A második

A Balaton íze beharangozója 

borito.png

 

Az első valamiért a legkedvesebb. Hosszú története van annak, miképpen lett néhány kósza cirkalmazásból novelláskötet, amire felesleges lenne most kitérni, de hét évvel ezelőtt könyv született az addigi írásaim legnagyobb részéből. Most, hét év után pedig itt a második. Kicsit pufókabb, kicsit talán szebb külsőre, kissé sokat kellett rá várni, de megérkezett. Nekem nehéz bármit is mondanom róla, mert mégiscsak az enyém, de majd az olvasó megfogalmazza, mit merít belőle. Sokat tanultam a két kötet között, az első példáján és fogadtatásán, s mindezt igyekeztem is belegyúrni a másodikba. Hogy ez nem sikerült? Majd megízleli és eldönti a kedves olvasó.

Például már azt is biztosan tudom, hogy bármennyire is mulatságosnak szánok valamit, sokan véresen komolyan veszik, vagy éppen a számomra oly kedves emlék másoknak semmit sem jelent. De ez így van rendjén. Bizonygatni sem akarom, hogy amit leírok, nem fikció, nem kitalált történet, de ez is természetes, mert a Két fűz között bizony az volt, s erre Peti Balázs lehet a tanúm…

Szóval, oda kell figyelni, mit ír le a tollforgató, mert nagy a felelőssége. Hányan, de hányan keresték a Balaton térképén például a Köd szigetét, vagy hányan kérdezték azt, belelapozva a kötetbe, hogy hányadik oldalon vannak a gps koordináták… persze, sem receptek, sem gps koordináták, de kifestők sincsenek benne, csak vicceltem!

Nos, a kötet nem kerül boltba. Megvásárolható a „Köd szigetén” személyesen, vagy megrendelhető postai úton, a pelsologia@freemail.hu elektronikus levélcímen.

Ára 2400 Ft, mindehhez társul még 1045 Ft postaköltség. Korlátozottan az Árnyékok a vízen is rendelhető még a Két fűz között kisregénnyel együtt, ha valakinek nem lenne meg, és elolvasná. :) A három kötet egyébként együtt mindösszesen 4000 Ft, plusz 1240 Ft-os postaköltséggel kell ekkor számolni. Fizetés átutalással, amit majd a levélváltáskor lepontosítunk.

Addig is: Ave, Pelso! :-)

Címkék: A Balaton íze Novelláskötet 

A bejegyzés trackback címe:

https://pelsologia.blog.hu/api/trackback/id/tr18527426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skribanek Zsolt 2016.07.12. 19:01:46

Nagyon vártam már ezt a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a tavaszi Horgászshow-n ott leszek, hogy mihamarabb kézbe vehessem. Kissé zaklatott évem az idei, horgászni is ritkán nyílik alkalmam, de ezzel a könyvvel esténként egy-egy novella erejéig legalább gondolatban kiülhettem a Balaton partjára vagy a csónakba. Kicsi lányom is felfigyelt rá, hogy milyen szép a borítója, belelapozott-olvasgatott, majd közölte, hogy akkor esténként leszek szíves ebból olvasni neki mese helyett. A Károly bácsis történet a kedvence. Ő is szokott horgászni, és korábban az általa fogott halacskát (jellemzően naphalak, küszök, vörösszárnyúak a csónakkikötőből) sokszor haza kellett hozni, hiába győzködtem (főleg a vörösszárnyúak esetén), hogy jobb azoknak a vízben. Hiába vetettem latba az apai tekintélyt, saját meggyőződésből nem engedte el a halacskákat. A Károly bácsis történet óta viszont teljesen megváltozott a dolog. Saját elhatározásból engedi el a halakat, és vigyáz rájuk, mint hímes tojásra. Nem tudom, hogy miért pont ez a történet volt rá ekkora hatással, de azt hiszem ez mindent elmond a könyv szellemiségéről.